Под мотото „Добротата е заразна“ премина съвместното благотворително събитие на Фондация „Здравно бъдеще“ и „БС Юнивърс“. Семейната компания навърши 15 успешни години на българския пазар и отбеляза празника с изложбата „Втори шанс за красотата“ на Маргарита Петева, част от традиционните благотворителните събития под наслов „Сподели добро“.

Зад идеите на фондацията стои екип от деца, които сами избират каузите. Изпълнителният директор на „БС Юнивърс“ адвокат Борислава Сиракова разказа, че събитията в помощ на различни хора и общности, са съвместни и дългогодишни. Към момента мисията е за осигуряване на средства за 6 ергономични колички за придвижване на деца със специални потребности. Подвижните столове се изработват индивидуално, в зависимост от нуждите на всяко дете с опорно-двигателни затруднения. Това ги прави трудно достъпни от финансова гледна точка за семействата.

Общите усилия вече дават резултат и стол номер 1 е доставен. Адвокат Сиракова сподели, че първите думи на бащата били: Нали това не е шега?

Затова вместо пищно тържество групата съмишленици организира благотворителната изложба. Тя е подредена в една от залите на най-зеления комплекс в Несебър - „Посейдон“. Собствениците му Иванка и Пламен Димови са и основатели на търговската марка V&P Residence Club. Те бяха отличени за своята съпричастност към редица каузи, а първият „Медал на добротата“ беше връчен именно на Иванка Димова.

След отличените гости беше и общинският съветник от Бургас Иван Гаврилов.

Тези ергономични столове са начин младите хора да излязат от затвора на своите стаи. Няма да се откажем, докато не осигурим всяка една от тях“, каза Борислава Сиракова.

Всеки ден може да бъде вълшебен, ако правим по едно добро - вярват екипите на Фондация „Здравно бъдеще“ и „БС Юнивърс“ и децата, които заразяват с вярата си в доброто.