„Тези полицаи изпълниха своя дълг и на свой ред аз ще направя всичко възможно ние да изпълним своя дълг към тях”, заяви емоционално в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Той присъства на погребението на полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев, които загинаха вчера при опит да спрат автобус с мигранти на възловото кръстовище „Трапезица”.

„Вчера заявих няколко неща, слава Богу първото е факт. Успяхме да издирим и задържим извършителя на това престъпление. От вчера започнаха акции с бежанциите, които си позволяват да участват в такива практики, с каналджиите. Две седмици по-рано бях възложил на полицията да работят по разкриване на служителите, основно от Гранична полиция, които са замесени в тези схеми. Този път това ще бъде доведено до край и ще направя всичко възможно да бъдат изправени пред съда и да понесат своята отговорност. За съжаление това няма да върне колегите им, които изпълниха дълга си”, каза министърът. Той бе категоричен, че ще направи всичко по силите си това да не се повтаря.

На поклонението пред двамата полицаи присъстваха президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, областният управител Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, окръжният прокурор Георги Чинев, много служители на МВР и прокуратурата, близки и прители.