Броени часове остават до началото на очаквания от хиляди млади хора TEEN BOOM FEST в Бургас. Това е събитието, чийто мащаб се разраства и дава възможност на тийнейджърите да срещнат на живо своите идоли, да поговорят с тях, да обсъдят вълнуващите ги теми, да се забавляват максимално. Към фестивала вече проявяват огромен интерес и родители на децата, защото им разкрива техния свят. Фестивалът има и кауза - разясняване на опасността от райския газ.

„Хората вече знаят за фестивала. Тази година ни очакват много активности – спортна зона с идоли от социалните мрежи, с които младите хора могат да тренират, да си говорят за здравословно хранене. Ще има зони за снимки, кътове за видео. Хората, които ще участват в него, са все повече, те сами ни търсят и искат да са част от нас, което много ни радва“, каза Михаела Бошева – основен организатор на TEEN BOOM FEST, на пресконференция днес. В нея участваха и Диана Саватева – зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт”, Артьом Анатолиевич-ARTi – водещ на събитието и следван от 104 000 последователи в социалните мрежи, Алпер Чочев – един от най-известните инфлуенсъри в последните години, който се отличава с чувството си за хумор, а отделни клипове в канала му са гледани над 200 000 пъти, Росица Димова, председател на общинския съвет по наркотични вещества и Десислава Василева, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Много важен акцент е социалната насоченост на събитието - идолите на младите хора да им покажат положителните модели, които да следват.“, каза зам. кметът Диана Саватева.

„Припознахме тази кауза, защото работим с тези млади хора, които са и в интернет пространството. Техните идоли идват тук. Нашата кауза сега е срещу райския газ - по атрактивен начин да покажем, че това е опасно. При нас е превенция“, каза Роси Димова.

На фестивала ще се раздават информационни материали, полезни както за тийнейджърите, така и за родителите.

„Ние обръщаме внимание на децата, като ги образоваме за неща, които не знаят. Сблъскваме се и с родители, които не припознават някои противообществени прояви като такива. Нашите центрове за отворени за диалог с родители, с деца и търсим атрактивния начин информацията да бъде достъпна за тях. На нашата шатра ще има артисти, за които е кауза това.“, каза Десислава Василева.

Тази година в концертната част ще има изпълнители, които не са били на бургаска сцена. Във фестивалната зона сме предвидили над 6-7 хил. души. Този фестивал не е само за забавление, а и да може да помогнем и да вдъхновим всеки един младеж, който дойде на място, да го запознаем с нещата, които го застрашават, както него, така и родителите. Родителите също трябва да знаят на какво трябва да обърнат внимание за децата си сега – през 2022 година. Фестивалът е празник, който вече не е само тийнейджърски, но и семеен.“, обяви Артьом Анатолиевич-ARTi .

Достигнахме 3 млн. импресии в нашите социални мрежи. Това е успех! Последователите, които ни следят дневно са 150 хил. Надявам се, че ще можем да преобърнем животи, ще можем да помогнем на деца, а и в същото време ще се забавляваме.“, добави Михаела Бошева.

С цел осигуряване на подходящи условия и гарантиране сигурността на всички присъстващи родители и деца, ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „К. Фотинов“ до ул. „Цар Симеон“, в диапазона от 12.00 до 22.30 часа на 20 на август /събота/. На 21 август /неделя/ гражданите ще могат да паркират от 16.00 до 22.30 часа. Паркинг зоната ще осигури допълнителни места за около 120 автомобила, а за по-голяма безопасност временно ще бъде ограничено движението от кръговото кръстовище на хотел „Приморец“ в посока Морска гара.