Стартира благоустрояване на пространството между бл. 1А, 1Б, 1В, 3 и 4 в к-с „Славейков“. Община Бургас ще го реализира поетапно, като част от програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов.

В момента се работи по обновяване на голямата спортна площадка. По-нататък ще бъдат изпълнени още кът за отдих, нови алеи, осветление. Ще бъдат поставени маси за тенис, за шах, нова паркова мебел.

Подадените по програма „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. От тях са съгласувани и одобрени 60. Изпълнените проекти са 32. За тази година е предвиден старт и изпълнение на още приблизително 30. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно.

Основна цел на инициативата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности за втори етап на проекта включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.).

При реализацията на програмата в този втори етап се предвижда реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това, можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/programa-moyat-grad-moyat-kvartal-moyata-ulitsa.