Покачващите се цени на горивата означават, че Ryanair повече няма да предлага толкова евтини полети, заяви главният изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания Майкъл О'Лиъри в четвъртък.

"Няма съмнение, че в най-евтиния сегмент, нашите наистина евтини промоционални цени – от 1 евро, 0.99 евро, дори 9.99 евро – мисля, че няма да видите такива оферти през следващите години", коментира той в интервю пред радио Би Би Си.

Майкъл О'Лиъри очаква средната цена на билетите на Ryanair да се повиши от около 40 евро през миналата годината до около 50 евро през следващите пет години.

Поскъпването на горивото покачва цените за полети, но също така повишава енергийните сметки на домакинствата и разходите за храна, отбелязва Би Би Си.

Майкъл О'Лиъри е наясно, че ръстът на разходите за гориво влияят върху разполагаемия доход на хората, но изрази увереност, че броят на пътниците на авиокомпаниите ще остане стабилен, а нискобюджетните опции ще са все така популярни.

"Ние мислим, че хората ще продължат да летят често", каза той. "Но аз мисля, че хората ще станат много по-чувствителни към цените", добави О'Лиъри.