Както вече съобщихме, през уикенда в цялата страна се проведе акция за пияни и дрогирани шофьори. В Бургас най-ярките случаи са на двама мъже – единият е спрян в бургаския к-с “Меден рудник”, а другият в Карнобат.

Вчера около 20.30 ч. в района на ул. “Петко Войвода” в к-с “Меден рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил “Рено Меган”, с бургаска регистрация, управляван от 59-годишен бургазлия, който въпреки, че има валидно свидетелство за управление на МПС, не го е представил. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът отчел - 2.04 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Днес около 02.10 ч. в Карнобат, служители от Районно управление – Карнобат спрели за проверка лек автомобил “Сеат Кордоба”, с бургаска регистрация, управляван от 56-годишен мъж от града, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,66 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.