От “Бургасбус” съобщават, че във връзка с провеждането на фестивала Spice Music festival 2022, на 5, 6 и 7 август ще бъдат пуснати допълнителни нощни курсове по линии Б11 и Б12.

От вечерта на петък срещу събота, до вечерта на неделя срещу понеделник, жителите и гостите на града, решили да посетят музикалното събитие, могат да се приберат с извънредните автобуси, които ще бъдат с часове на тръгване, както следва:

* Линия Б11 - от Терминал „Меден рудник“ и от Терминал „Изгрев“ в 00.10 ч.

* Линия Б12 - от Терминал „ Меден рудник“ и от Терминал „Славейков“ в 00.20 ч.

* Линия Б11 - от Терминал “Меден рудник” и от Терминал “Изгрев” в 01:10 ч.

* Линия Б12 – от Терминал “Меден рудник” и от Терминал “Славейков” в 01:20 ч.

В автобусите ще се пътува с електронна карта или с билет, закупен на борда на превозното средство.

И тази година по време на феста ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1". Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни платна. Паркинг зоната ще може да осигури места за около 120 автомобила, от 15.00 часа до 02.00 часа на 5, 6 и 7 август. Това стана ясно на среща между представители на Община Бургас, служители на реда, контролни органи и институции, ангажирани с провеждането на фестивала.

С цел осигуряване на подходящи условия и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на х-л "Приморец" в посока Морска гара.

Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни платени паркинги в близък периметър до събитието - Паркинг "Гурко" , Паркинг "Опера", Паркинг "Триа Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос".