Можеше да се стигне до още по-голям инцидент, предвид това, че пробите за алкохол на водача са отрицателни, но както на водача, така и на пътника тестовете за наркотични са положителни. Водачът показва наличие на употреба на 2 вида наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Това зяви директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов по повод бясната гонка, разиграла се снощи край Бургас. Припомняме, че „Мерцедес“ със софийска регистрация разигра истински екшън, при който бяха ранени двама полицейски служители.

„Водачът на Мерцедеса не изпълнява полицейско разпореждане за спиране и продължава , последван от автомобили на ОДМВР-Бургас и Жандармерията. На разклона за Върли бряг поема в друга посока, последван от полицейски автомобил, но вижда, че това е път, който завършва с голямо уширение, прави обратен завой и тръгва срещу полицейските автомобили. Служителите са спрели да излязат от автомобила, той преминава покрай тях, без да намали скорост, при което удря една от служебните коли. Вследствие на удара, автомобилът е отскочил и ударил наш служител в ръката. Колегата е получил счупване. В момента е под домашно лечение след извършен преглед. Водачът е продължил в посока към Средец, като на следващото КПП е имало е достатъчно време, за да се разположи и лента за принудително спиране на автомобил с шипове. Преминавайки през нея, автомобилът пука гуми и спира. Водачът и пътникът излизат от колата и побягват. Водачът е застигнат малко след това и е задържан, пътникът е успял да влезе в един блок, където се е качил на осмия етаж. Там е застигнат и задържан.“, каза старши комисар Калоянов.

Той добави, че е възможно вторият полицейски служител, който е ранен, да е пострадал от рикошет на стоп патрон по автомобила. В момента се извършва проверка.

„Водачът направо се е опитвал да мине през тях“, каза още старши комисар Калоянов.

Очаква се по-късно днес административният ръководител на Районна прокуратура-Бургас Иван Кирков да даде подробности за действията срещу двамата задържани за инцидента.