Бясна гонка е станала на 23 юли около 19.00 ч. Всичко започнало в района на КПП – “Пода” до кв. Крайморие, когато служители от “Гранична полиция” подали сигнал за спиране на лек автомобил “Мерцедес”, със софийска регистрация. Водачът не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие.

Мерцедесът преминал през бул. “Тодор Александров”, ул. “Спортна”, ул. “Индустриална” и се насочил към местността “Върли бряг” по черни пътища. В центъра на “Върли бряг”, поради движение с несъобразена скорост Мерцедесът блъска два служебни автомобила “Грейт Уол Хоувър”, паркирани с цел блокиране на пътното платно, като единият от тях отскача и наранява полицейски служител. Той е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръката, без опасност за живота. В опит автомобилът да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

Мерцедесът е спрян на входа на Средец и са задържани водачът – 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговият 41- годишен спътник от Зимница. Водачът е тестван за алкохол, дрегерът е отчел отрицателна проба, и за наркотици, пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна. Тестван е и мъжът от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици – положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.