Лекари, които скоро са завършили своето образование и искат да работят в сферата на детското и училищно здравеопазване, могат да кандидатстват в обявения общински конкурс за длъжност „Училищен лекар“.

„Целта ни е в училищата да има постоянно наблюдение от лекарско лице и да се даде шанс на млади лекари, които сега започват своята практика”, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Изискванията за заемане на позицията са кандидатстващите да имат образователна степен магистър „Медицина“, специалност „Лекар“ и да са членове на Български лекарски съюз.

Община Бургас ще субсидира придобиването на специалност, насочена към подобряване и опазване на детското и юношеско здраве, а на кандидатите от други населени места ще им бъде оказана подкрепа за решаване на социално-битови проблеми при преместването им в Бургас.

Програмата за привличане на млади лекари в училищата на Община Бургас стартира преди година с назначението на първите двама лекари, които обслужват Професионалната гимназия по туризъм и ОУ „Йордан Йовков“ в ж.к. „Изгрев“, както и близките до тях учебни заведения.

Повече подробности за конкурса може да намерите в сайта на Община Бургас.