Традиционните летни празници „Море от Вино“ в Поморие ще бъдат открити на 17 юли /неделя/ от 21.00 часа с концерт на култовата рок банда Хоризонт. На площада пред НЧ „Просвета 1888“ момчетата ще изпълнят едни от най-обичаните български хитове, както и емблематични свои песни.

Група „Хоризонт“ има зад гърба си над 4000 концерта на няколко континента и впечатляващи участия в много престижни международни фестивали. Концертът в Поморие ще бъде 41-ят от Национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“, която се стреми към съхраняване на прекрасните български текстове и популяризиране на българската музика.

„Всеки концерт е универсален като формат и се превръща в един истински празник с дух на фестивал, хепънинг и шоу едновременно! Вълнуващо е да гледаме как няколко поколения българи пеят с пълно гърло заедно с нас любимите български рок хитове на легендарни и обичани групи – Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и много други!“, споделят членовете на групата.

Сред основните принципи на кампанията е в концертите да взимат участие местни талантливи изпълнители. Този път на сцената, редом до рок банда Хоризонт, ще бъдат даровитите поморийски деца: Валентина Анастасова, Василия Стоянова, Атанас Ганев и Полина Березовская.