След извършен щателен оглед за съмнителни вещи или предмети, както и разписване на декларация за поемане на отговорност от страна на началник ж.п. гара Бургас, няма да се стигне до затваряне на района около сградата за срок от едно денонощие, какъвто е стандартния подход в случай на не поемане на отговорност или откриване на съмнителни вещи или предмети. Това съобщиха от полицията в Бургас.

Както вече БургасИНФО съобщи, днес беше получено анонимно телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство от уличен телефон. Той е позициониран до хотел „Чайка“ в Слънчев бряг. Това наложило отцепване на района около ж.п. гарата и извеждане на гражданите и служителите. Стартирал е оглед на местопроизшествието, както и издирвателни действия за установяване самоличността на осъществилия обаждането.

В момента гарата е опустяла.

"Полицаите ни казаха да ни влизаме, имаше много екипи на Жандармерията и Пожарната. Вътре почти нямаше хора, изакараха всички много бързо. Аз ще пътувам за Сливен в 18,15 часа, но бях дошла по-рано.", каза пред БургасИНФО млада жена, чакаща на гарата.