За мен създаването на защитената морска територия „Корал“... не е добра новина за община Царево и изобщо за черноморските общини. Бях против и продължавам да съм против това решение. То не е в полза на хората. Няма как да го приема за нормално. Това обяви общинският съветник от Царево Емил Пейчев по повод казуса „Корал“, който вълнува местните рибари от седмици. Пейчев е представител на опозицията в Царево и едно от лицата на „Продължаваме промяната“ в Бургаска област. Той следи темата от началото й и изказва многократно позиция по въпроса.

„Всички тези изкуствени ограничения са удар върху поминъка на десетки и стотици семейства. Притеснявам се, че щом това веднъж вече се случи в Царево, утре може да стане и на други места по морето. Тогава засегнатите семейства вече ще бъдат хиляди.

През последните месеци няколко пъти ме уверяваха, че каквито и да е било промени около Корал ще бъдат въведени само след обществено обсъждане и запознаване с мнението на хората от Царево.

Обаче такова обществено обсъждане нямаше. Гласовете на хората не бяха чути.

Не знам с какво един коридори за плавателни средства пред един плаж могат да пречат на биоразнообразието в морето. Не приемам за нормално да спрат от движение моторни или ветроходни лодки.

Извинявайте, но море без рибарски лодки и рибари е като някаква грозна картина..., нарисувана от чиновник, който стои на бюро някъде навътре из сушата, а не на морския бряг.

Поне са оставили възможност за рибарите да извършват риболов от октомври до март... Иначе подигравката щеше да е пълна.

Не че в този си вид решението не е подигравка с хората от Царево.“, смята Пейчев.