Палатков лагер пред сградата на Министерството на финансите в столицата разпънаха днес полицаи, надзиратели, пожарникари, служители от спасителните служби и тел.112, съобщи, заместник - председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той изпрати в редакцията ни и кадри от демонстрацията.

„Протестът не е политически“, подчертаха синдикалистите. Конкретните искания на служителите в МВР и правосъдното министерство са увеличение на заплатите с 25%, както и цялостна реформа в силовото ведомство, а не „на парче”. Според синдикатите, представителите на изпълнителната власт продължават да неглижират проблемите в системата.

„Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други. В случай, че и тази форма на протест не доведе до задоволителен резултат, СФСМВР и ССЗБ ще предприемат необходимите действия и ще демонстрират своята категоричност, както и решителността на работещите в МВР и МП, като организира по-радикални протести“, се посочва в съобщение до медиите, изпратено от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Каква е ситуацията към този час, съобщава Генади Тенев: Министърът на правосъдието Надежда Йорданова е отправила покана към протестиращите за разговор в министерството. От ръководството на МВР засега не са изпратили свой представител. Видно, служителите от МВР продължават да се чувстват самотни".