Зам.-министър Николова идва в Бургас за синя икономика

img

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова пристига утре в Бургас, за да открие Интердисциплинарен семинар по трансгранично морско пространствено планиране за Черно море, България и Румъния - MARSPLAN-BS II по проекта за изработване на първия Морски пространствен план на Република България за периода 2021 – 2035 г. Събитието е от 10.00 часа в Зала 2 на Експозиционен център „Флора“ в Морската градина.

Морският пространствен план на Република България (МППРБ) се разработва от „Националния център за териториално развитие“ ЕАД, съвместно с експерти от различни институции и области. Негова главна цел е създаването на условия за устойчив растеж на морската икономика, за постигане на стабилно развитие на българския Черноморски регион чрез ефективно използване на природните ресурси, съобразено с изискванията за интегрирано опазване на морската среда.

По време на форума ще бъдат представени новите подходи в морското пространствено планиране, възможностите за развитие на „синя икономика“, на морския транспорт, рибарството и аквакултурите в Черно море. Ще бъдат дискутирани темите за опазването на морската среда и биоразнообразието и др.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас