Радост за българските шофьори! Отменят част от пакета "Мобилност"

img

Европейската комисия е гласувала отмяна на последните промени в пакета ”Мобилност”, против които протестира България, твърди изданието ”Политико”.

Решението все още не е представено официално. Транспортният министър Росен Желязков ще даде извънреден брифинг, на който се очаква да съобщи повече подробности, допълва БНТ. Припомняме, миналата седмица Транспортната комисия в Европарламента прие шофьорите и камионите да се връщат на 4 и 8 седмици в страната на регистрация, почивките да се взимат в хотел и ограничи броя на жизненоважните за българския бизнес "кръстосани операции" - всичко, против което България лобираше през последните години.

Премиерът Бойко Борисов коментира във Фейсбук промените, свързани с пакета "Мобилност". "Европейската комисия е приела на вчерашното си заседание в Страсбург решение за изготвяне на оценка на въздействието и ако е необходимо на нови законодателни предложения по отношение на промените в правилата за международните пътни превози. Обрат в полза на България: ЕК спира промените в пакета "Мобилност" Това ме информира българският еврокомисар Мария Габриел, която участва в заседанието на колежа. Причината за решението на комисарите е, че новите правила по пакета "Мобилност" и особено разпоредбата камионите да се прибират празни в страната, които бяха договорени преди седмица, не помагат, а напротив - пречат на усилията за опазването на околната среда", написа премиерът.Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019