"Може би трябва да се прави и психиатрично изследване на кандидатите в кметските избори. В една кампания вместо да се говори за проблемите на града, да седнеш да каниш някого да се биеш с него, ми се струва меко казано странно. От наша страна подобни коментари и поведение няма. Възпитан съм да не посягам на по-възрастните, така че поканата за двубой отпада от само себе си", коментира Ангел Джамбазки, който е кандидат за кмет на София и евродепутат.

Поканата за физически сблъсък дойде от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който бе партньор на ВМРО в управлението на страната, а сега е кандидат за кмет на София. Двамата с Джамбазки обаче си отправиха остри нападки и закани в последните седмици.

"Тази покана отпада от само себе си, макар че кой каквото търси намира", допълни той в студиото на "България сутрин".

Джамбазки обясни, че няма никакъв проблем да обсъжда политически въпроси с Волен Сидеров - стига да е на два крака и да е трезвен.

"А защо се разпадна коалицията на Обединените патриоти? Този въпрос не е към ВМРО", категоричен е Джамбазки и допълни, че въпросът трябва да се зададе към останалите коалиционни партньори,

"Тези хора се отделиха от проблемите на българската нация, застояха се по кръчмите, отдадоха се на най-тежки забавления и когато отидат на избори имат тежък резултат. На европейските избори ги бихме 7:1 и това не могат да го преживеят. Когато по цял ден си по кръчмите, губиш връзка с избирателите", обясни разцеплението Джамбазки.

По отношение на сегашното управление на София той каза, че има забележка.

"Основните ни конкуренти няма да съборят циганските гета, северните квартали - това е заден двор на София, хората там нямат канализация вече 30 години, нямат добър транспорт. Въздухът в София - ще се оправи, когато спре горенете на битови отпадъци, когато пернишкият ТЕЦ спре да гори боклуци, защото въздушните маси носят към София тази смрад", изброи той.

За партията на Слави Трифонов той смята, че проектът му ще бъде паралелен на този на Мая Манолова. "Очевидно е, че и двамата правят заявка за парламентарните избори", .

Джамбазки коментира международната политика и расистките обвинения от страна на Англия за вчерашния двубой.

"Турският президент Реджеп Ердоган е диктатор. Действията му заплашват и България, и мира в целия регион. Европейският парламент и Европейският съюз трябва да спрат да му дават поводи да се чувства толкова уверен в себе си. Защото поведението им през годините беше лицемерно. Опитваха се да го подкупват, да си играят с него, правеха се, че не забелязват как се нарушават човешки права. В един момент обаче ставаме свидетели как голяма немска фирма премества производството си в Турция. По този начин не се защитават правата на човека!", коментира в студиото на "България сутрин" кандидатът за кмет на София и евродепутат Ангел Джамбазки.

По думите му, имайки предвид, че югоизточната ни съседка не спазва никакви екологични норми, замърсява околната среда, държи журналисти в затвора, води война и избива невинни хора, е немислимо да ни учи на човеколюбие в Европейския парламент.

"Турция преговаря с ЕС повече от 40 години, но никога няма да бъде част от общността", отсече евродепутатът.