Без Цветан Цветанов определено в парламента ще се работи по-трудно, ако въобще НС работи. Тази теза защити лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента, превада Монитор.

Поводът за коментарът му е казуса с апартаментите на властта от строителната компания "Артекс" на занижени и преференциални цени, което доведе до няколко оставки. Все още обаче съдбата на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не е решена. Днес той се прибира от визита в САЩ, като веднага след това трябва да има среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, където да стане ясно дали Цветанов ще напусне парламента и ще остане на постовете си в ГЕРБ По-късно следобед се очаква да бъде свикана и Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според Симеонов обаче ролята на Цветанов е изключително важна, значима и дори "незаменима" като "един посредник" между различните групи и между различните крайни полюси по различни законопроекти и решения. По думите на Симеонов Цветанов е човек, който всяка година се усъвършенства "в ролята си политически посредник и обединител". "Трудно ще бъде да бъде заменен Цветанов", убеден е Симеонов.

Той даде да се разбере, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не иска да се меси във вътрешните има въпроси.

Той е убеден, че липсата на Цветанов от НС ще доведе до трусове. Не е невъзможно, отговори пък Симеонов на въпроса дали ще доведе и до предсрочен вот.