Наложи ни се в четвърък да съм в чужина и научих от много приятели, че сме объркали работата. Подразни ме, даже и леко кръвоизливче получих, че ние не искаме мажоритални избори. Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков по БТВ.

Хората свикнаха с преференциите. Остана се с впечатление, че отнемаме права. Трябва да се върнем към референдума. Хареса ми, че президентът се обяви за смесена система. Ядоса ме, че подменихме дебат към каква Европа отиваме и къде сме ние. Излязоха потресаващи данни на ЕП. България стана фактор. А ние, горкия Бойко, го занимаваме с тези преференции. Връща се преференцията, прави се нова ЦИК. За да не стане после, че е опорочен вота и да не даваме основание за Костинброд 2. Президентът говори, че машинното гласуване е предпоставка за честен вот. Коя държава в Европа се е справила с машинното гласуване? Само Мадуро е избран с машини. Ние се самоунижаваме с тези машини.


Спомням си костинбродската афера. По безобразен начин ние изкарахме, че ще има държавен преврат. Да спрем да се занимаваме с избори, Цветанке, а да вземем да се занимаваме с евроизбори. България не приема миграцията като източник на благоденствие. Ние искаме християнска Европа. България нама да се откаже от Дядо Коледа и от мама и тате. Ние сме лоялни европейци. Гледаме си и нашата идентичност. Не искаме гей бракове и подобни щуротии. Големият дебат е християнска ли ще е Европа или не. А не да се занимаваме с изборните правила.