До 10 години затвор грозят Иван от „Меден рудник”, който закла невръстно момиче в асансьора на бл. 108 вх. Б в най-големия комплекс на Бургас. Това стана ясно на брифинг на Прокуратурата, в който участва и началникът на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

Образувано е досъдебно производство по чл.116 от Наказателния кодекс. Понеже заподозреният непълнолетен - на 15 години при предвиденото наказание ще има редукция и тя ще бъде от 3 до 10 години лишаване от свобода.

„Извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици чрез социална мрежа. Впоследствие са си разменили телефоните и се е стигнало до контакт. Апелираме към родителите социалните мрежи в които децата им участват да бъдат под по-строг контрол”, каза говорителят на рокуратурата Йовита Григорова.
„Вече в Бургас прокуратурата предбрие подобна инициатива. Но това място е отново начина да разпространим своя призив, родителите да осъществуват контрол върху своите деца и самите деца да бъдат по – предпазливи”, зоват от прокуратурата.