Битият при мелето в нощен клуб „Бикини“ в Созопол бивш общински съветник и настоящ общински служител Христо Бардуков е в болница с мозъчно сътресение. „В понеделник сутринта дойдох за медицинско свидетелство, направиха ми скенер и се оказа, че съм за приемане за медикаментозно лечение. Не знам кога ще ме изпишат, имам мозъчно сътресение“, каза тази вечер пред БургасИНФО Христо Бардуков. С травми е и другият пострадал - Кирил Тодоров.
Бардуков е бивш репортер - от най-впечатляващите лица на „Господари на ефира“ и знае много добре, че не може да премълчава несправедливости. Точно поради тази причина той не иска да остане и неразкрита причината за боя в дискотеката в нощта на събота срещу неделя. „Лично разпознах Джендов. Тези хора бяха много нагли и в полицията, даже някои от тях стигнаха до там да искат и да са поемни лица“, каза Христо Бардуков. Поради съображения за личната му сигурност не споменаваме нито града, нито болницата, в която е настанен. Причината за тревогата е, че от цялата група, която е нахлула в заведението, само 5-ма са в ареста. За техните мерки за неотклонение днес БургасИНФО писа многократно.

До този момент са задържани Димитър Харалампиев, известен като Рочата, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков. Днес пред съда те твърдяха, че са излезли да се забавляват, а не да се бият и помежду им нямало предваителен сговор.
„Според топадвоката на трима от тях – Веселина Василева, нямало медицински удостоверения и доказателства, че обвиняемите са носели оръжие и че били разпознавани по снимки.
Тази вечер обаче Бардуков каза друго. В полицията всичките задържани са повикали адвоката на другите двама задържани – Събин Дучев. Всички те са искали да бъдат разпознавани по снимки. „Наглостта им стигна до там, че искаха да са и поемни лица“, каза Бардуков. За хората, които не знаят, поясняваме, че поемни лица стават хора, пред очите на които полицията извършва първоначалния оглед и те стават свидетели на първите намерени доказателства, както и се разписват в протоколите по случая.