Романтика, много настроение и танци превзеха днес центъра на Бургас с изпълненията на испанските мариачи от "Ла Туна". Атрактивните музиканти дефилираха по централните улици "Александровска" и "Богориди" и запалиха емоциите, както у минувачите, така и у посетители на околните заведения.


Испанските мъже бяха истинско вдъхновение за дамите, като мнозина от тях се размечтаха романтично, а някои щастливки бяха поканени и на танц.
Зрелищното дефиле се отправи към Морската градина, където от 20:00ч. тази вечер бургаската публика може да се любува на изпълнението на уличните музиканти.
Те ще останат тук и утре, 18-ти юли, когато в 17.40 часа ще огласят остров "Света Анастасия", а на следващия ден от 21.00 часа ще свирят на откриването на Фестивала "С книга на плажа" в Експозиционен център "Флора".

"Ла Туна" представя Испания в редица международни културни изложения и панаири като Международен панаир в Тайван, Испанската културна седмица в Палестина и Израел, Испанската културна седмица в Бряг на Слоновата кост, Универсална Изложба на Аичи (Япония) и др.

Оркестърът от Университета "Алкала де Енарес" има международни участия на сцените на 5 континента, сред които: Перу и Боливия, Колумбия, Никарагуа, Панама, Пуерто Рико и Доминиканската република, Уругвай и Парагвай, Венецуела, Тайван и Хонг Конг, Венецуела, Палестина и Израел, Аржентина, Куба, Бряг на Слоновата кост, Островите Фиджи, Мексико, Германия, Япония, Куба, Хелзинки и Санкт Петербург, Москва, Италия, Германия.

Изпълненията им варират от външни изпълнения на панаири и фестивали, през увеселителни шествия из улиците на града, до нощни серенади на дамите, които са любители на добрата музика, участия в състезания, концерти в театрални и музикални зали.

Формацията се гордее с представянето си в някои от най-добрите международни театри като театър "Зала Сервантес"-Алкала де Енарес, театър "Тереза Кареньо"-Каракас /Венецуела/, театър "Град Асунсион" в Парагвай, театър "Кампоамор" в Овиедо /Испания/, театър "Сервантес"-Линарес /Испания/, театър "Солис"-Монтевидео /Уругвай/, театър "Ередия"-Сантяго де Куба /Куба/.