Журналистката от в. „24часа” Диана Саватева влиза в листата на ГЕРБ – Бургас. Тя е била поканена от зам.-председателя на партията и кмет на Бургас Димитър Николов.

„Не съм се стремяла да бъдат кандидат за народен представител, не съм го планирала и въобще не съм очаквала да се случи.

Много обичам работата си и не съм загубила любопитството си към нея. Но същевременно с огромно любопитство наблюдавам промените, които стават в света в последните години и особено през последните месеци. Политиката се отваря все по-често за „извънсистемни играчи“, за хора, които са си създали име и престиж в различни сфери. Това, което минаваше за необичайно, странно, екстравагантно, започва да се превръща в предвидимо, дори логично. Светът все повече ми заприличва на въртележка, която с всеки кръг увеличава скоростта си. Налага ни се да мислим, да решаваме, да живеем по-бързо.

Много бързо трябваше да преценя негативите и рисковете, плюсовете и възможностите от предложението, което получих. Приемам го като оценка за работата на целия екип на „24 часа“ в Бургас, който е част от живота на Югоизточна България вече двайста година. Реалният работещ журналист е много близо до хората и техните проблеми, свикнал е да комуникира на ежедневно ниво и да говори разбираемо”, споделя Диана Саватева.