Драматично избутаният от челните места в листата на БСП в Бургас бивш депутат Атанас Зафиров ще бъде подреден на деветто място, научи БургасИНФО от свои източници вътре в партията. Все още подредбата не е официално обявена, но вече е ясно кой на какви позиции ще бъде. Припомняме, че Зафиров претърпя тежък вътрешнопартиен удар, вероятно като отмъщение заради това, че оспори водачеството на Петър Кънев, също доскорошен депутат от Бургас. Кънев отново е водач на листата, а Зафиров демонстративно губеше при гласуването на списъка с имена по време на Областен съвет на партията, който се състоя в неделя. Тогава бяха подредени имената до 8-мо място, като той не попадна сред тях (ВИЖ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Останалата част от класацията трябваше да бъде завършена от Изпълнителното бюро на левицата и да бъде окончателно одобрена на Национален съвет в София.

Десети най-вероятно ще бъде бившият общински лидер на социалистите Павел Маринов, който беше и областен управител на Бургас. Следва го друг бивш председател на бургаската структура – юристът Димитър Стоянов, а след него е Христо Панайотов. На 13-то място е изявеният зам. председател на организацията в Царево Димитър Гочев, а след него е синът на бившия кмет на Камено Стефан Бонев – Борислав.

До последно остава неизвестно кой ще заеме четвъртото място, предвидено за коалиционен партньор. Очакваше се там да е представителят на Тракийското дружество Тодор Ангелов,

но с наближаване на времето за обявяване на окончателната подредба, вероятността той да е четвърти става все по-малка. Твърде възможно е там в последния момент да се появи друго име – част от гражданската квота.

"В момента се водят разговори в София, не се знае дали ще имаме място в Бургас, все още не мога да кажа дали ще съм аз", каза Тодор Ангелов пред Бургасинфо днес. Той е общински съветник в Бургас, където влезе заедно с АБВ.

Така до този момент листата на БСП изглежда по този начин:

1. Петър Кънев

2. Николай Тишев

3. Тодор Байчев

4. Коалиционен партньор или гражданска квота

5. Диана Гурева

6. Милена Куртова-Радева

7. Яни Янулов

8. Коалиционен партньор

9. Атанас Зафиров

10. Павел Маринов

11. Димитър Стоянов

12. Христо Панайотов

13. Димитър Гочев

14. Борислав Бонев