„Скъпи приятели, искам да ви съобщя, че поради морални и принципни съображения напуснах коалиция "Обединени патриоти". Моралът и принципите ми не ми позволяват да ставам част от мръсен сценарий, целящ разграбването на България и българския народ под мотото на ПАТРИОТИЗМА.“. Това обяви изненадващо тази вечер Димитър Байрактаров, който е сред най-познатите лица на НФСБ в Бургас - бимш емблематичен водещ в СКАТ, една от най- пиперливите тв фигури на телевизията, които следваха каузи, смятани за справедливи. Той беше звезда на предаването „От упор“, една от ключовите фигури при конфликтни ситуации в морския град и главно оръжие на патриотите. На предходните избори стана депутат като кандидат от Стара Загора, но си имаше доверие и сред привържениците на партията сред бургазлии. В парламента често влизаше в директни сблъсъци с опонентите си.

Късно тази вечер той публикува решението си в социалните мрежи, като час след това заяви пред БургасИНФО: „Уморен съм, нека да говорим утре“, каза той.

В личния си профил той е написал още:

„Ще се кандидатирам с името си мажоритарно като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет в 25 МИР-София, създаден от честни български майки,които настояват да продължа борбата в името на бъдещите поколения и изтормозения български народ.Зная,че влизам в една неравна битка с политическата клика и статукво,но заедно ще победим! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!“.

Пред "Евроком" Димитър Байрактаров заявява, че неговият морал му говори, че нещата са много гнили. "Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и съши ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват", казва той. Байрактаров твърди, че няма да бъде съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава.

"Това, че двама-трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм. Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание", заяви още доскорошният депутат.