Общински съветник от Айтос се закани да дойде на сесия пеш, вместо с автомобил и нагледно да покаже в какво състоянието ще са обувките му. В това се зарече Христо Ангелов, който е представител на ромската общност в групата на ДПС, по време на последната сесия на местния парламент. Всъщност Ангелов винаги идва прилежен и спретнат на заседания и никога досега не е бил с кални обувки. С острата си реплика, която едва ли ще изпълни, тъй като разстоянието от заседателната зала на Общинския съвет в Айтос до ромската махала не е от най-късите, Ангелов искаше да покаже загриженост за съседите си. С нея той се опита да опише състоянието на улиците там. Като допълнение към това се включи и твърдението, че в село Чукарка ромските деца ходели с ботуши в жегата на училище. Носели в ръка обувки, които обували на прага на школото. Ботушите им били нужни, докато стигнат, защото преминавали през локви и дупки.

„Г-н Ангелов, колко пъти сте правили срещи с ромите?!“, попита в отговор на атаката кметът на Айтос Васил Едрев. Той е категоричен, че многократно са били изпращани общински служители в ромската махала и е направено много за инфраструктурата там. „Ние правим, но има хора, които зариват“, каза той.

Словесната битка между двамата беше обаче твърде кратка, след което повече Ангелов не каза нищо за състоянието на обувките си, а ние ще проследим дали на следващото заседание ще дойде пеш.