Според Томислав Дончев от ГЕРБ изборите са предизвикателство и възможност. "След три години политическо безвремие, след три години без цел и посока, за три години МС се беше превърнал в кръжок, курс по политика за начинаещи и е време България да има нормално, титулярно, грамотно, подготвено правителство с ясна политическа подкрепа и дори с ясни политически фигури, ясни и добре известни, а не същества от сенките, което да поеме управлението на страната“, коментира той.

"На въпроса с кого бихме имали възможности и желание да управляваме, ще отговорим след изборите, когато имаме ясна задача която българите са ни дали в зависимост от това от това кой и с каква сила е попаднал в НС", добави Дончев.

Според Георг Георгиев няма как няколко човека на фона на цялата институция Народно събрание да въртят на пръста си страната, институциите и всички които живеем тук.
"Това беше кампания, предизвикана от нестихващо желание на колегите да узурпират цялата власт в държавата", коментира той. Георгиев коментира, че изборите няма да се правят от служебния премиер и министри или чиновник, а от българите.

"ГЕРБ няма да разчита само на направеното добро през последните месеци, а и на 12-годишно добро име и репутация, политика в която ние сме инвестирали и заради това сега с достойнство да се явим на изборите", добави той.

Тома Биков коментира, че ГЕРБ може да предложи възможност българската политика, икономика и общество да се върнат към нормалността.

"Няма как да сме нормална европейска държава, докато прилагаме ненормални идеи с неадекватни средства", отговори той на въпроса дали може да има управление с ПП-ДБ след изборите.