Служебният премиер Димитър Главчев може да стане и външен министър, както вече сам обяви, че е готов да поеме отговорността. Румен Радев даде време на премиера Главчев да помисли върху своите отговорности и ако е убеден, че може да поеме и поста на външен министър, президентът няма основание да му откаже това, заяви президентски секретар по правните въпроси Крум Зарков.

“Сегашните конституционни разпоредби са причина за цялата тази фарсова ситуация. България беше на ръба на конституционна криза и тя щеше да се случи, ако не се беше намерил кандидат за министър-председател. По новата Конституция не е ли назначено служебно правителство, не могат да се насрочат и избори. Щяхме да увиснем в ситуация на безвластие”, каза още Крум Зарков.

“Казах, че няма да има смяна на външния министър. Изчакваме да видим как ще се развият събитията. Ако президентът издаде указ да поема Външно министерство, ще нося отговорността и за него. В сегашния състав с министър Димитров, цялата политическа отговорност я поема президентът Радев”, заяви Димитър Главчев по повод на кризата с външно министерство и исканата оставка на Стефан Димитров заради гафовете му още в първите дни.