Москва стана мишена на поредна атака с дронове, заради която временно бе затворено летище „Внуково“ в югозападната част на града. Няма разрушения, но са изпочупени прозорци на сгради с офиси, има един ранен.

Руските власти обвиниха за нападението в нощта срещу неделя Украйна, която обаче не пое отговорност.

Министерство на отбраната на Русия обяви, че е отблъснало „терористична атака“ и посочи, че и трите изстреляни по Москва дрона са били свалени. Един дрон е бил унищожен във въздуха над Одинцовския район на Московска област. Другите два дрона са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те загубили контрол и се разбили на територията на зоната „Москва сити“, допълниха от ведомството.

Един охранител е пострадал при атаката по високата административна сграда „Око 2“ в „Москва сити“, съобщиха службите за действия при извънредни ситуации. Избити са прозорците от първия до четвъртия етаж.

Съобщено бе, че е била атакувана и 50-етажна сграда - част от комплекс от три небостъргача, известен като „IQ-квартал“, като на нивото на петия и шестия етаж се образувала дупка в стъклената фасада вследствие на прогърмял взрив. Хората в сградата са били изведени от нея.

Извършена е била евакуация на цялата зона „Москва сити“ в московската столица, чиято цел е била проверка на сградите.
Руското военно министерство съобщи още, че руските сили са отразили през нощта и атака с 25 украински дрона срещу Крим. 16 дрона били унищожени от противовъздушната отбрана, а другите девет били неутрализирани със средства за електронна борба и се разбили в Черно море.