“Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е излитал от България”. Това заяви директорът на ГД “Гранична полиция” главен комисар Антон Златанов. По думите му изхвърлената дрога е марихуана.

“Задържаните по случая трима души са турски граждани. Работим прекрасно с турските ни колеги. От информацията от тяхна страна и предоставените координатите на влизане и излизане на това летателно средство в и от Турция става ясно, че двете точки са на гръцко-турската граница. Няма данни хеликоптерът да е нарушил българо-турската граница”, категоричен беше Златанов. Той заяви, че се е вдигнал повече шум от необходимото.

Турски медии гръмнаха преди дни, че в понеделник въздушното радарно командване на Чанаккале е засякло хеликоптер, навлизащ от България във въздушното пространство на южната ни съседка. Той летял през нощта ниско над село Йенимахале в област Бабаески на Къркларели, където изхвърлил чували с наркотици, след това се върнал у нас. От региона са били иззети 101 кг скункс. Разследването обаче опроверга, че наркотрафикантите са влезли в Турция от България.