"Този формат за управление, който някой го нарече сполучливо "некоалиция", можем да го наречем кооперация или както искате, е мнозинство, което има ясни общи цели и всеки един от партньорите работи в свой интерес". Това коментира пред БНТ председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Той посочи, че се е образувало мнозинство, което да постига необходимите съгласия.

"Ако ме бяхте попитали същия въпрос преди месец, щях да кажа, че това е много трудно, но сега ми се струва, че преди лятната ваканция е много по-лесно за всички, въпреки че тя ще е подготовка за местните избори"

Попитан как се договарят назначенията, отговори, че е като председател на НС е "любезен домакин" на срещите, но все пак участва и в разговорите.

Тази коалиция може да издържи всички ротации, самата демокрация е базирана на ротации, посочи Желязков. Постигнатият компромис между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се основава на договорената ротация от една страна, а от друга - на поетата отговорност.

Определи поведението на опозицията като дежа вю и посочи, че те са напуснали залата преди обявяването на номинациите, като по този начин са изпуснали възможност да поемат част от комисиите.