Отказът на коалиция ПП-ДБ да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ означава, че страната ни отново отива към предсрочни парламентарни избори, смята лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него първата политическа сила може да състави кабинет, подкрепен от ДПС, БСП и "Има такъв народ", но той няма да е устойчив.

"Това означава, че отиваме на нови избори, в което няма нищо страшно. Има такава вероятност да бъде съставено такова правителство, ние го казахме на нашата пресконференция, но то няма да е устойчиво, защото ще доведе до още по-лошо повторение на това, което видяхме - четворната коалиция.

Единственият кабинет, който ще подкрепи "Възраждане", е кабинет на "Възраждане".

Това сме го казвали много пъти, казваме го за трети пореден път, в трето поред Народно събрание. Нищо не се е променило. Друг е въпросът, че сме напълно наясно, че подкрепа няма да получим, няма какво да се лъжем, защото имаме различни цивилизационни виждания.

Най-малкото ако щете, да започнем от това, че ние искаме да се запази българския лев, всички останали искат да бъде унищожен", обясни лидерът на "Възраждане", цитиран от БНР.