Статиската на БНБ сочи, че към момента българите намаляват своите спестовни влогове, за сметка на това има ръст на бързите и потребителските кредити. Промяната дойде с такава сила, че по-добре да не беше идвала. През всички предишни години Бургаски регион беше приоритет на управлението в София, имаше своя почерк - детски градини, училища, инфраструктура. Искаме да виждаме този почерк в държавата отново. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Бургаски регион Жечо Станков в препълнената зала на Дома на Нефтохимика, където членове и симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха лидера Бойко Борисов.

„Тази вечер в 3 часа ей така ще сменим часа и ще стане 4 часа. Преди 2 години две момчета се прибраха от чужбина и успяха да превъртят часовника с две години и в момента от една подредена държава имаме държава във фалит, хора, които се притесняват да отидат до магазина. Ще ви разкажа нещо, което вече се е превърнало във виц. Един човек ме пита на улицата - видяхте ли новата 20 лв., която е напечатала БНБ? Сега с 50 лв. купуваме това, което преди с 20 лв.”, каза Станков.

Кметът на Бургас и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Димитър Николов посочи какви са затрудненията на местната власт през последнте 2 години и как вижда народните представители, които ще защитават интересите на региона.

„Прогнозируемост, устойчивост, сигурност и стабилност е нужна на нашата държава, на нашия изстрадал български народ. Но за да се случи всичко това е необходимо пълно единомислие, синхрон и работа между трите власти – законодателна, изпълнителна и местна, за да се следват приоритетите за развитие на нашата държава. Какви са тези приоритети според мен, като действащ кмет на град Бургас. На първо място - доходи, на второ - демография, на трето – образование и на четвърто – сигурност и перспективи за бизнеса и инвестиции. За да го постигнем, трябва работещ парламент, редовно правителство и синхрон с местната власт, за да се следват задачите и да се гонят сроковете. Какво се случи при последното редовно правителство? Аз мога да говоря конкретно за град Бургас. Застой, липса на диалог, арогантност, враждебност, липса на подкрепа на какъвто и да е проект за местна власт. Г-н Борисов еджедневно е бил в регионите и няма да го изненадаме като кажем, че и тук се случваше това, което и в страната. Тук присъстват много кметове от Бургаско. Хората знаят кой е премиерът, който подкрепяше развитието на Бургас и региона. Няма да забравя по времето на моя първи мандат - при първото посещение на премиера Борисов го заведох на изхода на Бургас за Созопол и за к-с „Меден рудник”. Там съществуваше едно старо кръстовище, а месец преди това имаше тежка катастрофа. Аз говорих за подкрепа с премиера. Тогава той ми каза, че Бургас трябва да бъде подкрепен за този проект и да бъде подкрепян. И наистина беше подкрепян. Благодарение на него, на подкрепата на правителството, бяха изградени десетки проекти, които са свързани с развитието, бъдещето и перспективата на града. В Бургас беше отворено пристанището, изградени бяха нови булевади, пречиствателни станции, училища”, заяви Николов. Той посочи как регионът отново може да си върне стабилността.

„Със силно бургаско лоби. То е възможно с тези бургаски момичета и момчета, хора, които милеят за нашия регион и със зъби и нокти ще се борят тези проекти да се случат. Аз съм убеден и вярвам в тях като кмет. Листата е млад успешен отбор, водена от изключително подготвен професионалист – Жечо Станков. Човек, който дълбоко в себе си вярва и ще се бори за всичко, което предстои за нашия град”, заяви Николов.

„На Благовещение благата вест дойде в Бургас. Човекът, кйо може да изведе България от тази тежка криза, е тук сред нас и това е Бойко Борисов”, каза кметът на Поморие и областен лидер на ГЕРБ Иван Алексиев.

Какво каза Бойко Борисов очаквайте след малко.