Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра депутатите на партията в централата на ГЕРБ.

ГЕРБ призова служебното правителство да провери какво се случва по бензиностанциите, защото цените на горивата отново са тръгнали нагоре. „Ако не се приеме нашият закон в четвъртък, „Лукойл“ ще продължи да прибира по 3 млрд. лв. за сметка на българските граждани. Безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лв.“, каза бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев на срещата. "Друга важна тема за нас е започването на изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. По тази тема работим от 10 години. Имаме лицензирана площадка и ОВОС“, уточни той.

„Воля имаме, като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем? Аз съм оптимист, че тези теми ще минат с огромно мнозинство, защото депутатите в парламента не искат да са повече в сянката на предишното управление. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората?", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.