Виждате какво се задава - ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация. Това заяви в село Орешак, където присъства на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично", лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Мисля, че днес е ден за молитва за здраве за народа, разум за политиците и стабилност за държавата. Особено в тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам", каза Нинова, цитирана от БТА.

По думите й, доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим. "Нямам представа защо настъпи този конфликт между ИТН, ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях - не знам.

За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава - ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация", коментира лидерът на БСП.

Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

Според нея от БСП са имали готовност да предложат служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, президентът обаче е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри.

"Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат", посочи Корнелия Нинова.