Пълнолунието на 11-ти май 2017 г. ще настъпи в 00:42 ч. Тогава пълната Луна в Скорпион ще противостои на Слънцето на 20 градуса в Телец.

Това Пълнолуние може да усетим с огромна повишена нервна възбудимост, голяма емоционална нестабилност, психо-емоционален дисбаланс. Тъй като това е знакът на най-голямата трансформация в нашия живот, на смъртта и прераждането в пряк и преносен смисъл, възможно е на този ден да изживеем големи и важни, съдбоносни моменти и кризи в живота си.

Пълнолунието в Скорпион е възможно да отнеме някои стари неща от живота ни, да си тръгне някой или нещо, за да може да дойде новото, по-градивното и по-положителното. Винаги за да дойде нещо съвсем ново, трябва да си тръгне старото, за да му отстъпи своето място. Това Пълнолуние може да ни покаже най-слабите ни места, с цел да ни отвори очите, да ни пробуди и да осъзнаем, че трябва да поработим върху нещо – за да го направим наша силна страна. Именно в това се състои този градивен и положителен момент на слабостите ни, защото те могат да се превърнат в нашите най-силни страни.

Много благоприятно е да използваме това Пълнолуние в Скорпион, ако имаме желание да скъсаме и да се разделим с нещо старо и разрушително в нас, което ни пречи. Сега е моментът за действие. Искаме или не искаме, някой път животът сам ни тласка към тези промени. При някои те могат да бъдат много кризисни и резки, но въпросът е да ги приемем и да не бягаме от тях, защото няма къде да отидем. Да се примирим с тях и да ги приемем – така много по-леко и много по-лесно ще ги преживеем.

Когато човек действа осъзнато и приема нещата мъдро, а не бяга от проблемите си и от своите недостатъци, така той работи много силно върху себе си и върху своето усъвършенстване, върху своя Аз.

Силният човек може и променя себе си, може и развива себе си.Това е прекрасният период за трансформация на вашия живот. Ако искате промяна, то дошъл е моментът, възползвайте се и прочистете душата си, тялото си и ума си. Изхвърлете „боклука“, който е останал от вашия живот и започнете наново. Който иска, може и действа. Успех на тези, които вече са взели своето решение!

Скорпионът е свързан с трансформации, той ни придърпва към тайнствените дълбочини на психиката. Пълнолунието в този знак от зодиака осветява всичко, което е в нашето подсъзнание – желания, страхове, надежди. Подсъзнанието има скрита, но огромна сила върху нашия живот. Добре е поне да се опитаме да вникнем в неговите тайни, това ще ни приближи към дълбоки промени и обновление.

Пълната Луна в Скорпион ни дава смелостта, с която можем да погледнем собствените си страхове и да успеем да ги победим. Бъдете отворени за всякакви промени, както на духовно ниво, така и на материално. Лунните енергии са способни да инициират събития, които ще окажат въздействие върху всички области на живота ни.

Най-силно това Пълнолуние ще бъде усетено от знаците – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Другите също могат да усетят въздействието на тази силна трансформиращата енергия.

Пълната Луна често осветява всички тайни, които досега са били забулени в мъгла. Скорпионът е проницателен, той вижда същността на нещата, така че може да очакваме много истини. Те могат да касаят лично нас или да се отнасят за други хора. Ако ни трябва конкретен отговор на даден въпрос, то нека зададем този въпрос на подсъзнанието ни и то ще ни даде точен отговор.

Това Пълнолуние ще акцентира върху темите, свързани с парите, властта, волята, контрола и манипулацията. Въздействието на пълната Луна в Скорпион може да донесе изцеление, като цената за това може да бъде много висока в емоционален план, възможни са болезнени ситуации. Плутон също така символизира и възраждането. Енергията на Скорпиона ще ни помогне да изведем личните си отношения на ново ниво.

Пълнолунието на 11-ти май подчертава зодиакалната ос Телец-Скорпион, както знаем и двата знака са свързани с финансите и собствеността. Материалните и финансовите ресурси, които се владеят от тях, ще станат важни фактори при решаването на въпросите, които ще се активират по време на пълната Луна. Расте стремежът за натрупване на материални блага, чрез които да може да се придобие по-голяма финансова власт над хората. Желателно е да се балансират тези пориви към материалното – все пак материалното без духовното не носи радост.

Скорпионът притежава психическа сила, която едновременно предизвиква страх и уважение у хората. Девизът на този знак е „Всичко или нищо!“. Ако вземем някакво решение в дните около 11-ти май, то връщане назад няма да има. Добре е правилно да се формулират всички приоритети, за да може да се реализира на практика това, което ще ни прави щастливи.

Не забравяйте, че всяко Пълнолуние носи в себе си една мощна енергия, която може да използваме много ефективно.

Ивелина Рускова, астролог