5500 недекларирани дамски и мъжки часовници откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при съвместни действия с екип на митническа мобилна група и служители от ГД „Гранична полиция".

На 04.07.2017 г. на МП Лесово на трасе „Входящи товарни автомобили" пристига товарен автомобил с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Латвия. Подадено е искане от служителите на ГД „Гранична полиция" за извършване на щателна митническа проверка на автомобила, съгласно Указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция" и Агенция „Митници" за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници. При първоначалната проверка на превозното средство с рентгенова апаратура, митническите служители установяват наличието на участък с нехарактерна плътност за декларираните стоки, намиращ се в дъното на товарното помещение, непосредствено до шофьорската кабина. При последвалата физическа проверка на товара с участието на екип на митническа мобилна група и служител от отдел „Борба с наркотрафика" в Митница Бургас, митническите служители откриват недекларирани общо 5 500 дамски и мъжки часовници с търговска марка „Double Zero".

Контрабандните часовници са иззети. Срещу шофьора на камиона - молдовски гражданин с инициали V.C. e образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 1, б. „д" от Наказателния кодекс за квалифицирана контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол. Молдовският гражданин е задържан за 24 часа със заповед за задържане на митническия орган. Работата по случая продължава.