87-годишна пенсионерка е проявила здрав разум и не се е вързала на телефонен измамник, напротив – самата тя го е вкарала в постановка.

Созополчанката звъннала в Районното управление в града на 13 юли и обяснила, че се опитват да я измамят по класическия механизъм “пратка с лекарства, която трябва да се получи от Пловдив срещу сумата от 8 000 лева”. Около 13.00 ч. пред дома на възрастната жена в момент на получаване на сумата от 4 700 лв. е задържан 35 годишния Л.Е. от София. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Въпреки добрият пример обаче в същия ден на измама се е поддала друга жена. Около 18.45 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 73 годишна бургазлийка от кв. “Работнически жилища” за това, че около 15.30 ч. на получила на домашния си телефон обаждане от непознат мъж. Той се представил за полицейски служител, който под предлог, че ще участва в акция по залавянето телефонни измамници, я накарал да хвърли през терасата торбичка, съдържаща сумата от около 3 000 евро и златни накити с тегло около 15 грама. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.