Бургас се оформя като център на спортната акробтика, състезателите от клуб "Нефтохимик 2011" постигнаха нови успехи

img

В присъствието на състезатели, треньори, хореографи и родители, кметът Димитър Николов поздрави призьорите от Европейското първенство в Израел и авторитетния турнир в Майнц, Германия.

"Бургас се оформи като център на спортната акробатика. Състезаваме се с държави с огромни бюджети. Високите ви резултати са в резултат на много труд, постоянство и дисциплина, а вашите треньори са на световно ниво. Трябва да отчетем и отличното ни взаимодействие и ползотворна работа с Българската федерация по спортна акробатика", заяви кметът Димитър Николов.

От своя страна членът на УС на федерацията и старши треньор на националния отбор Драгомир Драганов благодари на Община Бургас за партньорството.

"Бургас е център с най-добри кадри и най-голяма масовост. Неслучайно догодина градът ще бъде домакин на Световната купа по спортна акробатика с участието на най-силните отбори в този спорт. Паралелно ще се провежда и съпътстващ турнир с над 600 деца и юноши. Благодаря за подкрепата и на родителите", заяви Драгомир Драганов.

На Европейското първенство в Холон, Израел, клуб "Нефтохимик 2011" се представи със смесената двойка Мариела Костадинова, която е първата в света олимпийска шампионка за младежи, и новият й партньор Теодор Великов във възрастовата група мъже и жени. Те заеха престижното шесто място на балансовата комбинация, шесто място на темпова комбинация, а в многобоя са седми в конкуренцията на 20 двойки от цяла Европа.

Женската двойка Теодора Кръстева и Елена Босилкова /състезателка на КСА "Балкан"-Ботевград/ се класираха на осмо място във възраст 12-18 години.

Паралелно с Европейското първенство, на силния международен турнир в Майнц, Германия, 30 от младите надежди на КСА "Нефтохимик 2011", с треньор Гергана Денева, направиха истински фурор при участието на над 350 акробати.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас