Масова дезинфекция тече по улиците и обществените места в Бургас като една от мерките срещу разпространението на коронавируса. 100 диспенсъра с дезинфектант са поставени в автобусите от градския транспорт. По-рано с такива бяха снабдени медицинските заведения и големите търговски обекти в Бургас. 17 мобилни мивки с течен сапун са поставени за безплатно ползване на публични места в града.

Както вече съобщихме, от днес се забранява използването на вендинг машини за кафе и топли напитки по улиците и в сгради. „Преценено е, че техните собственици не могат да гарантират безопасното им използване", съобщи днес кметът Димитър Николов след заседанието на Общинския щаб за борба със заразата.

Препоръчва се на всички бургазлии да избягват използването на детските площадки и фитнес уреди на открито, въпреки че те се дезинфектират редовно.

Днес стартира раздаването на флакони с дезинфектант на домоуправителите, регистрирани на територията на община Бургас. Има налични засега около 200 бройки. Приоритетно се започва с най-големите жилищни блокове - 18-етажните с един вход.