„Дори не разбрахме, че има пожар, бяхме най-отзад. Изведнъж някой каза, ама съвсем тихичко: Имаме лоша новина - има пожар“. Погледнах през прозореца - гледам всички хора излизат.“, разказа младо момиче, пътуващо във влака София-Бургас, който пламна тази вечер на гара Коньово. Момичето говори пред екип на Нова тв. „Един човек си вървеше с пожарогасител и си каза - един пожарогадител ли няма в този влак, срамота. Опитаха се да го изгасят, извикаха и пожарната“, каза още момичето пред Нова тв.

„Стояхме във вагона и изведнъж видяхме как всички хора тичат да излизат, отворихме си вратата и видяхме едни черни пушеци, после те обхванаха и втория вагон.“, каза друга пътничка.

Припомняме разпространената от БДЖ информация тази вечер, че око 20:00 ч. е възникнало запалване в третия вагон на бързия влак № 8613 от София за Бургас. Огънят е забелязан от превозните служители при влизането на композицията в гара Коньово. Служителите са реагирали своевременно като веднага са евакуирали хората от влака.

Няма пострадали пътници и служители на БДЖ. Екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са били място и в момента обливали засегнатите последни два вагона от състава на влака.

До този момент няма данни за причините, предизвикали запалването в третия вагон.

В пътническата композиция са пътували около 80 човека, за които ще бъде осигурен превоз с автобуси.

На гарата в Бургас нямаше нито един служител, който да дава информация за пътниците, показа проверка на БургасИНФО, телефоните не отговаряха.