Спортният комплекст в ж.к. „Изгрев” е в ремонт. Причината е, че Община Бургас изгражда на него голямо футболно игрище, което да се използва от децата на Бургас.

„Правим това за децата на града. В момента изграждаме по-голямо игрище, понеже в Бургас няма терен с размери 65м.x95м. Това са реалните размери за игрище на стадион. В града ще има едно такова и то ще бъде в „Изгрев”. От съществуващите три игрища, които бяха за футбол, ще се направи едно по-голямо, което разбира се отново ще може да се използва и като 3 отделни от по-малки децата. Когато има официална срещи при юношите, ще може да ги провеждат там”, заяви за БургасИНФО Живко Иванов от ОП „Спортни имоти”. Игрището ще е полезно и за детските школи на „Нефтохимик”, защото ще реши проблема им с място за трениране. То ще може да се използва от всички деца, трениращи футбол.

Живко Иванов уточни, че на новото изгрище няма да могат да се играят срещи при мъжете, защото при тях има други изисквания за трибуни с няколко хиляди места.

„Това не е стадион, а игрище с най-големите възможни размери и с изкуствена настилка”, добави Иванов.

Тенденцията е да бъде завършено през юни и да се използва на максимум. То ще може да се използва от всички желаещи, като за ползването му ще има такса.