20 лева е твърдата цена за едно споделено пътуване от Бургас до София, но хитреци се опитват да спечелят повече. В специализарания сайт "Превозвалник" и Фейсбук групата за подобни услуги започнаха да се появяват обави от рода наа : "Колко ще дадете да ви закарам бързо до София?", "Предлагам бърза кола, уют и комфорт, готови ли сте да ги получите за тредесетачка?". Вече се налират и клиенти, които се съгласяват, защото бързат, изпуснали са последния влак, а с автобус е досадно бавно. В момента шофьорите опипват почвата и се опитват да изкарат повече. Не само пътуването да им излезе без пари, но и да си докарат по някой лев отгоре, оплакаха се ползващи тази услуга.
Най-вероятно хитреците се готвят отсега за летния сезон, когато мераклии заемат обявените места за минути, само и само да стигнат по-бързо до морето, или да се върнат оттам.
Любители на споделените пътувания обаче правят група, която да даде отпор на печалбарите. Не стига, че им плащаме бензина, ами искат и вечерята да ив платим. Това не е справедливо, гневят се пътници, които в голям процент са студенти, или работят в столицата и в петък се прибират в Бургас, а неделя вечер се връщат в квартирите си.