58-годишен пловдивчанин се замозапали в събота посред бял ден в колата си на паркинга на магазин от голяма търговска верига. Мъжът е починал на място.Сигналът за горящ автомобил "Ауди" в пловдивския жк "Тракия" бил подаден около 15.30 часа на 13 януари, съобщиха "Марица" и "Трафик Нюз".

На място били изпратени екипи на пожарната. При погасяването на пламъците, в купето на унищожения автомобил е открит труп на мъж. Установена е самоличността му - 58-годишният Стоян Христев.

Пловдивчанинът пристигнал на паркинга на магазина, паркирал в единия край и заключил вратите. След това се полял със запалителна течност и драснал клечката.

При аутопсията е установено, че смъртта на мъжа е настъпила от задушаване. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура.

По неофициална информация Христев е имал три неуспешни опита за самоубийство. Той се е опитал да сложи край на живота си с медикаменти, но близките му го открили навреме. Причината за фаталното му решение не е ясна.

Мъжът има съпруга и деца, семейството живее в "Тракия". Днес той ще бъде погребан.