През следващото денонощие ще се задържи облачно, на много места - с валежи от дъжд. През деня сняг ще вали в източната част на Стара планина, но с нахлуването на студен въздух привечер в Северна България и високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежът все още ще е от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - от 4 до 9 градуса.

Атмосферното налягане ще започне бавно да се повишава и ще е малко по-високо от средното за януари.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-9 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно. Преди обяд валежи от сняг ще има в източните райони на Стара планина, а след обяд ще завали и в масивите от Западна България. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в Източна България - до силен. Температурите ще се понижат още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в югоизточните райони - дъжд.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито.