Бургазлийката Стефка Демерджиева поиска от Община Бургас възрастните хора освен социален патронаж да си имат и ресторант, в който да могат да обядват на по-ниски цени. Това стана по време на общественото осбъждане на бюджета за 2018-та година, което се състоя в НХК тази вечер. Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев обясни, че в момента общината има готовност да изхранва 950 души чрез социалния патронаж.

„Разбирам, но е добре да има и ресторант, където човек да си избере и да си поръча топла храна. Има такива изоставени сгради като „Пиргос” или заведения, които имат по 1-2 посетители на обяд и тогава могат да се комбинират с бързо хранене за възрастните хора на по-ниски цени, а вечер отново да работят с клиенти”, предложи Стефка Демерджиева. Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев отвърна, че идеята е интересна и ще помислят над нея.

Бургазлията Димитър Климентов пък предложи празникът на Бургас да се отбелязва два пъти, когато се пада в делнични дни.

„Когато е през седмицата Никулден се отбелязва от бургазлии достатъчно тъжествено, но има питания от други градове дали не може в съботен ден да има втори концерт и да бъде достатъчно добре оповестен в националните медии, също така известно е, че тази година започват и нискотарифните полети до Бургас. Една семица точно преди празника на Бургас в София в „Интер експо център” има интересно кулинарно шоу на посолствата в България и може да привлечете една част от тях, паример 5-6 представители на посолствата. И да им предложите екскурзоводска обиколка, която да завършва със сладко от смокини в къщата-музей „Георги Баев””, заяви Климентов.

„В този ден имаме екскурзводски пътувания, които посрещаме. От три години имаме и беседа за забележителностите в нашия град. Радвам се на това предложение и ще го обмислим”, каза Йорданка Ананиева.