64-годишната Станка Атанасова, чиято съдба разтърси сърцата на десетки добри хора, докато лежеше неподвижна в блок 45 в бургаския ж.к. „Славейков“, днес е в стабилно състояние. Жената получава безвъзмездно медицинско обслужване в хосписа на д-р Миладиновски в Черноморец, който пое грижите за нея. Когато беше изведена от блока, който функционира като общежитие на „Монтажи“, състоянието на жената беше изключително тежко, тъй като е диабетичка, със счупен крак и неподвижна сред мръсотия и урина.

Днес Станка е в стабилно състояние, кръвната й захар, която беше с космически стойности, вече е в норма. Полагат се всички необходими грижи и за декубиталните й рани, увери д-р Миладиновски. Самата тя, ако има необходимата воля, вече може и да се движи.

Припомняме, че в помощ на жената бяха събрани 1100 лева от съпричастни бургазлии, организирани от фейсбук групата „Шофьори Бургас“. В хосписа, за да види майка си, е пристигнал и синът й Живко, който обаче не поема финансиране. До момента лечението на жената е безвъзмездно, няма превеждани средства за медицинските грижи, казаха от хосписа.