53-годишният Фелза Мехмед, който в началото на месец май т.г. беше задържан за блудство с 12-годишно момче в поморийското село Порой, е осъден на три години лишаване от свобода. Присъдата е на Поморийския районен съд.

Фелза Ахмед е признат за виновен за това, че на стълбищна площадка до мазе в кухненски блок, находящ се в двора на кметството в селото, на ул.”Св.Св.Кирил и Методий”, направил опит за полово сношение с лице от същия пол, като опитал да вкара половия си член в ануса на момчето. Насилникът ще изтърпява наказанието си при първоначален общ режим. Решението на съда може да бъде обжалвано.

Припомняме, че жителите на Порой бяха в шок след новината, че 53-годишният Фелза Мехмед е насилил 12-годишното момче, което е добре известно сред местните жители. Фелза живеел самотно, родителите му починали, нямал семейство, прехранвал се като помогал на съселяни в различни дейности, например почиствал дворове. Момчето, жертва на мъжа, било едно от четирите деца в семейство, чийто статут не бил особено уточнен.