„Психотропните вещества трябва накрая да бъдат декриминализирани и поставени в рамки”- Това заяви заместник-министърът на развитието на селските райони Янис Циронис. Един различен поглед върху употребата на канабис, изрази заместник-министър за развитие на селските райони, Янис Циронис. Той казва, че би могло да се позволи на потребителите да садят канабис на балкона за лично ползване, като се заплаща данък на държавата.

„Канабисът в много европейски страни се декриминализира, което означава, че който го използва за лични нужди и е платил данък може да го прави. Това дава възможност за по-добър контрол“, каза в парламента той.

В същото време, Циронис се изказа в подкрепа на правното на контролирана употреба на психоактивни вещества. Така ще се ударят незаконните схеми. Позовавайки се на фармацевтичния канабис, той сподели, че има голям научен интерес и подчерта, че „Гърция има много голямо предимство поради особеностите на климата. Фармацевтични компании, които са дошли и са заинтересовани да инвестират в Гърция ще инвестират във фармацевтичния канабис”.