В напреднала фаза е изпълнението на проекта за реконструкция на старата градска баня до ОУ "Любен Каравелов". Днес кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева инспектираха обекта.

Изпълнени са множество вътрешни ремонти и премахване на тонове отпадъци, едната фасада вече е "облечена". Масивната постройка ще се превърне в модерен учебен център с кабинети по изкуства, информационни технологии и други видове занимания по интереси, а пространството около нея ще бъде благоустроено.

От 8 години бургазлиите, живеещи в района, с основание заливаха с жалби кмета и администрацията, тъй като неизползваемата баня се беше превърнала в ужасна инфраструктурна язва. Вътре редовно се настаняваха клошари и наркомани, които замърсяваха, бяха регистрирани различни криминални инциденти.

Община Бургас още преди няколко години спечели проект и финансиране за преустройството по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Той обаче беше прекратен заради гласуваната от местния парламент декларация за арменския геноцид и реакция от страна на югоизточната ни съседка.

Впоследствие Община Бургас успя да се възползва от друга възможност и осигури финансиране от ОП "Региони в растеж". Със средства от същата европейска програма, тази година се извършват и много други инфраструктурни подобрения в к-с "Възраждане", където се намира старата баня.